onsdag 21 september 2011

Bloggar som hjälper oss

Att kommunicera och samarbeta väl behöver inte tömma din energi och kreativitet genom att du måste spendera längre tider i olika möten och telefonkonferenser och utbyta många e-postmeddelanden. Med hjälp av bloggarna kan du på ett smart sätt visa och berätta kollegor i andra delar av företaget och världen vad du arbetar med utan att vara närvarande. Bara låta dig själv och dina medarbetare att skifta din uppmärksamhet från tillsynen till samverkan över interna och externa nätverk.

Det är mycket positivt som hänt i samband med att bloggar introducerades. Det som det lett till är att det blivit väldigt mycket enklare att få löpande information om olika intresseområden som intresserar oss. Detta är möjligt via exempelvis olika rss-feeds. Om man exempelvis skall bygga hus och man vill hålla koll på de som bloggar om sina nybyggen så finns det sajter där man kan göra detta, en webbsajt är Vibyggerhus.se som listar olika bloggare som håller på att bygga hus.

Informationsinhämtning har alltså förenklats inom många olika områden. Många företag håller också sina kunder uppdaterade via olika bloggar och det är ett mycket enkelt sätt att kommunicera löpande uppdateringar med sina kunder. Bloggar är en växande kraft i handeln eftersom de ger en stark röst till individer. Om företag tillåter sina anställda att blogga har de möjlighet att engagera sina kunder i det slags äkta samtal som bygger verklig kundlojalitet. Den ständigt skiftande kulturella och kommersiella tidvattnet orsakar en kontinuerlig anpassning i våra strategier. Vad som en gång varit betrott kan nu genom olika bloggar vara misstänkt.
Spelplanen har förändrats helt enkelt för många företag och instituioner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar